Stem meditatie op zondagochtend

Elke laatste zondag van de maand. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, intens, heerlijk en ontspannend. Ervaring of een mooie stem niet nodig.

In de rollercoaster die het leven soms lijkt te zijn, is het lastig rust en helderheid te vinden. Tijdens een stemmeditatie richt je je aandacht actief op je klank en daarmee onderbreek je, tijdelijk, de continue stroom van gedachten. Je geest ontspant zich. Dit stelt je lichaam in staat de diepe rust te verkrijgen die nodig is om te herstellen van stress en vermoeidheid. Vanuit de stilte kun je jouw eigen, innerlijke stem horen en wat het je te vertellen heeft.

Chakra stemmeditatie.
Bij de chakra stemmeditatie reis je met je stem langs je chakra’s en zal je je lichaam als klankkast gaan ervaren. Door intuitief klank te maken ervaar je op een speelse manier hoe je lucht en ruimte kan geven aan je creativiteit en emoties. Dit werkt bevorderlijk voor je gezondheid en welbevinden.

Actieve stemmeditatie – de kundalini
Bij de kundalini meditatie gaat je lichaamsenergie stromen door actief los schudden. Een vitaal lichaam tintelt en straalt. Een vitale stem wordt gehoord en raakt mensen. Actieve meditaties zijn speciaal ontwikkeld voor de westerse, drukbezette mens. Wij zijn vaak te onrustig om te gaan zitten en zomaar de diepte en de stilte in te kunnen gaan. Daarvoor moeten we eerst overtollige ballast kwijt raken en ons ontdoen van het (over)actief zijn.

IMG_2348

Stemheling
De actieve fasen brengen je in de juiste stemming om tot de stilte over te kunnen gaan. In deze fase lig je op een matje. Na een periode van ontspanning ontvang je een stemheling, waarbij Marinet de aanwezige groeps energieën zal vertalen naar een iedere keer weer uniek lied.