De deur naar de hemel op een kier…… Overleden mensen begeleiden naar de andere kant.

Toen onze vriendin Rina overleed reden Marieke en ik s’nachts naar haar toe om bij haar te waken. Haar lichaam lag opgebaard in de slaapkamer en nadat we daar een aantal uren in de kou hadden gezeten besloten we wat intuïtief klankwerk te gaan doen.
het licht

We volgden beiden de Soul Voice opleiding waarbij we leerden hoe we de stem als medicijn konden gebruiken. Tot onze grote verbazing ervoeren we hoe onze stem mee ging resoneren met, wat wij ervoeren als de ziele essentie van Rina. Dat we onze stem konden laten mee resoneren met een lichaam, de organen en chakra’s om deze te laten doorstromen wisten we al. Maar de frequenties van de ziele essentie van onze overleden vriendin?!

Maar onze klanken stuurden ons, ze vloeiden vanzelf uit onze monden. Magisch, verstillend, vloeibaar, overal en nergens in de ruimte om ons heen. Tot ik merkte hoe ze in de hartstreek van haar lichaam naar binnen gingen. Ik gaf mijn stem toestemming om mee te resoneren met de frequenties die daar waren en de verborgen stem erin te onthullen. Het lied wat door me heen klonk ging over haar kinderen, de angst om ze los te laten en niet meer voor ze te kunnen zorgen.

Door er stem aan te geven merkte ik dat er beweging in kwam, alsof het zich ging openen. Na een tijdje begon ik als vanzelf naar haar toe te zingen over loslaten, dat het leven goed voor haar kinderen zou zorgen en zij er voor hen kon zijn vanuit de zielenwereld maar dan moest ze wel haar lichaam loslaten en overgaan.
En terwijl het lied zich als in een trance uit mij ontspon werd het steeds lichter en lichter en lichter en vrediger om ons heen en had ik het idee dat we even mee mochten drijven naar de vredige sferen van dat waar we uit vandaan komen en weer naar terug gaan.
Een onvoorstelbaar gevoel van alles overtreffende liefde, vrede en stilte.

Het was adembenemend en sindsdien bracht het leven mij meerdere keren in situaties waarin ik overleden mensen begeleid naar die plek. Ik weet inmiddels dat het heel moeilijk kan zijn om als ziel los te komen van je lichaam en aardse identificaties. Het speelt ook mee wat voor een persoonlijkheid je hebt en op welke manier je bent gestorven.  Het gebruik van klank kan mensen hierbij helpen. Ik heb ervaren dat ik mensen op hun sterfbed middels het medicijn van mijn stem kan helpen met loslaten, zodat ze zich gemakkelijker kunnen overgeven aan het grootste transformatie proces dat we kennen: de dood. Klanken zijn gidsen waar ze zich aan vast kunnen houden terwijl ze en waardoor ze kunnen loslaten.

En nee, dat vind ik niet eng en niet heftig. Het is voor mij een groot cadeau. De deur naar de hemel staat op een kier en ik mag even meekijken naar wat er achter is.

Wil je meer informatie over deze vorm van stervensbegeleiding of wil je zelf leren hoe je stemwerk kunt inzetten dan kun je me altijd mailen. : marinet@stemsynthese.nl

 

2 gedachten over “De deur naar de hemel op een kier…… Overleden mensen begeleiden naar de andere kant.

  1. Lieve Marinet,
    wat een enthousiasme straal je uit. Ik las net je stukje over begeleiden van overledenen, of stervenden. Er is geen dood, het is gewoon je lichaam, j e jasje uitdoen en naar een andere dimensie verhuizen. Zo zie ik het en volgens mij heb ik dat ook in jou verhaal gehoord. De dood is dus ook niet eng, het is eingelijk een zegen, want we gaan over. En ove reen zekere tijd komen we weer terug, als dat nodig is. in een ander lichaam. Ik ben eigenlijk ook idealist in de termen van de maatschappij en dat is ok.
    Dank je,
    Groeten Petra

Reacties zijn gesloten.