Een stem-meditatie rondom de kwaliteit van ‘gronden’

IMG_0672

Vooraf:
Sounden of tonen brengt je meer in contact met je lichaam en onderbewuste, terwijl je meer levend en opmerkzaam wordt voor het hier en nu. Sounding in zijn essentie is een vorm van zingen, alhoewel je geen ritme, melodie of tekst nodig hebt/gebruikt. Je hoefte niet de perfecte noot te pakken of zuiver te zingen. Sounding maakt het spontane en ongetemde zelf wakker en brengt ons voorbij controle en lineair denken. In het SoulVoice werk is het onmogelijk een valse noot of verkeerde klank te maken dus je kunt je zelf veroordelingen laten gaan en weet dat je klanken perfect zijn, precies zoals ze zijn.

Stap 1: zoek een plek waar je in rust kunt mediteren en klanken maken. Zet eventueel een instrumentale cd op om overheen te sounden als je je verlegen voelt of bang bent voor de buren.

Stap 2: Laten we het nieuwe jaar beginnen met een sterk gevoel van gronding, wat het verlangen in je hart zal helpen om tot bloei te komen. Vertrouw dat er een geweldig jaar op je wacht en laat eventuele zorgen en twijfels los zodat je hart en je geest je dromen kunnen manifesteren. Gronding gaat over verbonden zijn met het fysieke aspect van leven. Eer de stappen die je neemt en eer je eigen, unieke pad hierin. Gronding maakt ons wakker om present te zijn met je eigen aarde ritme. Een ritme dat ons lichaam, geest en hart samenbrengt. Reflecteer over je dag of week. In welke situaties ervoer je sterke gronding of verbinding met je aarde ritme? En waren er situaties waarin je niet bij machte was jezelf te gronden. Als dat zo is accepteer jezelf daarin. Sta je klanken toe het gevoel van gronding uit te drukken en vertrouw je unieke klanken en expressies. (5 min)

Stap 3: Kom langzaam terug en luister terwijl we de gronding energie verder zullen activeren vanuit je hart. We gaan nu onze vibrationele, helende intenties naar de mensheid gaan sturen. Visualiseer je lief, je vrienden, je familie om je heen terwijl je voelt in de kwaliteit van gronding in je hart. Stuur vanuit je hart klanken uit. Vul in eerste instantie de hele kamer en laat het dan langzaam groeien in golven van intensiteit en intentie richting je omgeving en vertrouw dat ze degenen waar je aan denkt zullen bereiken. Laat de klanken reizen voorbij je bewuste controle (5 min)

Stap 4: Kom zacht terug in stilte en meditatief bewustzijn. Sta toe dat dat wat je hebt geuit integreert en tot rust komt. Visualiseer dat wat je stuurde ontvangen wordt. Kom daarna terug bij jezelf en mediteer even in stilte. Vertrouw eventuele inzichten die je ontvangt vanuit je innerlijke stem (2 min)

Stap 5: Kom langzaam terug en luister. Visualiseer violet om je heen, de meest effectieve kleur voor bescherming en gronding. Als je gaat slaap, welterusten. Als je nu doorgaat met verdere activiteiten raad ik je aan om je ervaring te delen met iemand of het op te schrijven om jezelf verder te gronden.

IMG_0285