Ik ga solliciteren bij de Liefde

Ach lief hartje van me, wat heb ik je vaak niet goed begrepen. Wist ik veel. Er wordt ons niet geleerd wat liefde is. The real stuff dan. Niet de versie vol van vals sentiment en belangen die we op tv zien. Niet de prins op het witte paard illusie uit de flut boekjes. Niet de versie van ‘ik ga jou redden want dan hoef ik tenminste niet naar mezelf te kijken’ of andersoortige vormen van pamperen en medelijden die gestoeld zijn op eigenbelang. En ook niet de versie van ‘liefde is voor pussy’s en daar koop je geen brood voor’. Ach ja, lief hartje, wist ik veel. Wist ik veel. Waarom leren we niet op school dat liefde een enorm sterke intelligente kracht is en de bron van ons bestaan? Dat liefde in wezen neutraal is en verre van sentimenteel. Dat liefde nooit gaat over medelijden maar vol is van compassie. Dat liefde de intelligentie is die we niet kunnen zien maar die wel alles verbind. Dat er in ons hart een type zenuwcellen zijn gevonden die ook in onze hersenen zitten. En dat ons eigenste, waardevolle, mooie hartje met haar electromagnetische uitstraling het leven buiten ons beïnvloed en vormgeeft. Dat ons hart voortdurend communiceert en resoneert met veld om ons heen waarvan ze vroeger dachten dat het leeg was, maar blijkt te bestaan uit een levende intelligentie die alles verbind; liefde. Dat we met ons hart de wereld kunnen veranderen. Ik ben de druppel en de oceaan. De liefde mijn leraar en medicijn. Ik heb nog zoveel te leren en mijn hartje zo wijs. Weet je wat, ik neem ontslag en ga solliciteren bij mijn nieuwe baas: DE LIEFDE!
p.s. wat ik heb gekregen voor Valentijn van mijn lief? Een scheet onder mijn neus aan de ontbijttafel. Echte Liefde is…. houden van zijn schetenjezus op de bodem

4 gedachten over “Ik ga solliciteren bij de Liefde

  1. Hoi Marinet, je bent knetter en op de goeie manier!
    Je nieuwsbrief vertelt alles over wie je bent en hoe je dat leeft, fantastisch!
    Ik ken het gevoel en de onmogelijkheid om te delen hoe het soms voelt, maar jij doet dat wel!
    Dank je wel voor het delen daarvan, heerlijk om te voelen wat je schrijft, liefs, Peter

  2. Ha Marinet, ik sta nog na te druipen van je prachtige nieuwsbrief. Heb zin om te zwemmen, in mijn nakie natuurlijk, te zingen en te schreeuwen! Je bent aangenomen!

Reacties zijn gesloten.